Persbericht van Min. van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Hoe leidinggevenden pesten kunnen aanpakken

Tijdens de Week van de Werkstress organiseert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op donderdag 16 november een gratis bijeenkomst voor leidinggevenden over het belang van een goede werksfeer en het voorkomen van ongewenste omgangsvormen -in het bijzonder pesten- op het werk.

Het congres duurt van 10.00 – 14.00 uur en vindt plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor leidinggevenden. Doel van het congres is om leidinggevenden tools aan te reiken om pesten op de werkvloer aan te pakken en een goede werksfeer te bevorderen.

Gerdi Verbeet is de dagvoorzitter. Prof. Dr. Willem van Rhenen (Nyenrode Business Universiteit) is de keynotespreker en zal op diverse aspecten van pesten op het werk ingaan. Tijdens workshops staat het oefenen met vaardigheden en instrumenten om pesten op de werkvloer aan te pakken centraal. Hoe kan je bijvoorbeeld als leidinggevende zorgen voor een sociaalveilige werksfeer? En hoe kan je reageren of handelen in pestsituaties? Het theatergezelschap More Balls Than Most laat zien en voelen hoe leidinggevenden kunnen bijdragen aan een goede werksfeer.

Interesse? Aanmelden kan via het aanmeldformulier .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *